Verzekeringen voor zzp’ers

Geplaatst door

Houd jij graag de touwtjes zelf in handen en ben je wel toe aan een nieuw werkavontuur, dan kun je eens ontdekken of het werken als zzp’er iets voor jou kan zijn. Wat je situatie ook is, het is altijd goed om je eerst te verdiepen in de wereld van deze zelfstandigen zonder personeel. Want waar je geniet van de ultieme zelfstandigheid, flexibiliteit en vrijheid op het gebied van werk, komen er ook een aantal verantwoordelijkheden bij kijken. Zo dien je zelf een aantal verzekeringen goed op orde te hebben, die je het best kunt afsluiten bij Knab.

 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering heb je nodig om je te beschermen tegen claims die voortkomen uit bijvoorbeeld fouten, vergissingen, verkeerde adviezen of andere beroepsgerelateerde risico’s waar je als zzp’er mogelijk mee te maken krijgt. Deze verzekering is in principe voor iedere zzp’er van belang, maar vooral wanneer je een adviserend beroep zoals consultant uitvoert.

 

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Net als dat je in je beroep aansprakelijk kan worden gesteld, geldt dat ook voor de bedrijf. Daarom heb je als zzp’er ook de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp nodig. Deze verzekering is cruciaal en biedt bescherming tegen schadeclaims door fouten, nalatigheid of ongelukken die tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden mogelijk zijn ontstaan. Denk hierbij niet alleen aan materiële schade, maar ook aan letselschade. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt vaak ook juridische kosten die je maakt wanneer je je verdedigt tegen de claims.

 

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Kun je wegens ziekte of letsel niet werken en ben je dus arbeidsongeschikt, dan is de zzp arbeidsongeschiktheidsverzekering daar om inkomensverlies te compenseren. In tegenstelling tot werknemers in loondienst heb je als zzp’er namelijk geen recht om een vangnet vanuit de overheid bij arbeidsongeschiktheid.

 

Rechtsbijstandsverzekering

Een rechtsbijstandsverzekering biedt juridische bijstand wanneer je bijvoorbeeld een arbeidsconflict hebt of een geschil met een opdrachtgever. Deze verzekering dekt vaak de kosten van de juridische bijstand en kosten die je tijdens het proces maakt.

 

Ziektekostenverzekering

Tot slot de ziektekostenverzekering. Deze verzekering heb je nodig omdat je als zzp’er niet automatisch onder het sociale zekerheidsstelsel valt. Daarom is het belangrijk om dit zelf te regelen. De ziektekostenverzekering dekt medische kosten en biedt je toegang tot verschillende zorgvoorzieningen die je nodig hebt om je gezondheid en werkvermogen te behouden. Voordat je aan de slag gaat als zzp’er is het dus belangrijk om echt alle zaken goed op orde te hebben, en te houden. Zonder deze verzekeringen loop je onnodige risico’s die je niet alleen je bedrijf kunnen kosten, maar nog veel meer problemen kunnen geven.