Gemakkelijk vanuit je luie stoel de perfecte bril vinden

Geplaatst door

Hoe heerlijk is het om zonder je huis te verlaten een nieuwe bril te kunnen kopen? Online shoppen voor brillen is tegenwoordig net zo normaal als het bestellen van boeken of kleding. Met een paar muisklikken blader je door honderden monturen, van klassiek tot trendy. Maar hoe weet je nu welke bril bij je past? Dat kan met behulp van een virtuele paskamer. Upload een foto van jezelf en ‘pas’ verschillende monturen op je eigen gezicht. Zo krijg je direct een idee van hoe een frame staat.

De beste websites voor het kopen van brillen bieden gedetailleerde beschrijvingen van hun frames en lenzen, inclusief afmetingen en materiaalgebruik. Zo kun je niet alleen de stijl, maar ook het comfortniveau inschatten. En mocht de bril toch niet bevallen, dan is er vaak een soepel retourbeleid.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een bril online

Bij het online bestellen van een bril draait alles om de juiste maat vinden. Een te grote of te kleine bril kan drukpunten veroorzaken of continu van je neus glijden. Kijk naar de afmetingen die vaak in millimeters worden aangegeven; de breedte van de lens, de breedte van de neusbrug, en de lengte van de pootjes zijn cruciaal voor een goede pasvorm.

Daarnaast is het belangrijk om een balans te vinden tussen stijl en functionaliteit. Wil je multifocale brillen kopen, dan heb je specifieke behoeften waar het montuur aan moet voldoen. De onderkant van het montuur moet bijvoorbeeld niet te smal zijn, zodat er genoeg ruimte is voor het leesgedeelte van de multifocale lenzen.

Hoe lees je jouw voorschrift voor brillen

Als je een bril online gaat bestellen, moet je jouw voorschrift bij de hand hebben. Maar wat betekenen al die termen zoals sferisch, cilinder en as? Je opticien kan dit uiteraard uitleggen, maar het is handig om zelf ook te weten wat deze waarden inhouden. Ze geven aan hoe sterk je lenzen moeten zijn en of er sprake is van astigmatisme (een kromming in het oog).

Het is essentieel dat deze waarden nauwkeurig worden ingevoerd bij het brillen online bestellen. Een kleine fout kan al snel leiden tot hoofdpijn of wazig zien. Dubbelcheck daarom altijd je voorschrift voordat je de bestelling afrondt.

De beste online winkels voor brillen

Waar kun je nu het beste terecht voor brillen online bestellen? Er zijn talloze aanbieders, maar zoek naar winkels die hoogwaardige materialen gebruiken, een breed assortiment bieden en goede service verlenen. Let ook op extra opties zoals coatings tegen krassen of blauw licht, die jouw draagcomfort kunnen verhogen.

En vergeet niet te checken wat anderen zeggen over hun ervaring met deze winkels. Online recensies kunnen veel vertellen over de kwaliteit van de producten en klantenservice.

Jouw nieuwe bril thuis uitproberen

Veel online opticiens bieden nu ook de mogelijkheid om thuis verschillende monturen uit te proberen. Je selecteert een aantal frames die je aanspreken en deze worden naar je toegestuurd. Thuis kun je dan op je gemak bepalen welke het beste staat en voelt.

Dit ‘home try-on’ programma onderstreept het klantvriendelijke retourbeleid dat veel online brillenzaken hanteren. Niet goed? Dan stuur je jouw keuze gewoon terug met behulp van het meegeleverde retourformulier.

Deel je nieuwe look

Eindelijk, na het doorlopen van alle stappen heb je jouw ideale bril gevonden en ontvangen. Niets is leuker dan jouw nieuwe look delen met vrienden en familie. Veel mensen posten tegenwoordig trots hun nieuwe aanwinst op sociale media.

Daarnaast zijn veel online winkels blij met feedback en zien ze graag klanten die hun nieuwe bril showen. Het kan zelfs zo zijn dat zij jouw foto gebruiken als inspiratie voor anderen die op zoek zijn naar hun perfecte bril!