De kantine van het bedrijf

Geplaatst door

Wanneer je een bedrijf opricht, denk je misschien niet aan het inrichten van het bedrijfspand. Toch telt dit altijd heel erg mee voor de algemene werk ervaring voor zowel jou als je werknemers. In deze blog zal ik het met je hebben over de kantine. Dit lijkt een ruimte alleen voor vrije tijd, maar het kan zoveel meer zijn. Lees je mee?

Een mooie ruimte met sfeer

De kantine is immers net zo goed onderdeel van het bedrijf als iedere andere ruimtes in het pand. En dus wil je ook dat deze ruimte representatief is voor het bedrijf. Daarnaast komen werknemers hier om te ontspannen, en dus is het ook belangrijk dat hier een fijne sfeer heerst. Hoe je de boel inricht, is hier een groot onderdeel van.

Ontspanning en werk in één

Vergeet niet dat ontspanning en werk heel goed met elkaar om kunnen gaan. Sommige mensen combineren de twee continu. Nu zeg ik niet dat je dat moet doen, maar in een kantine ruimte ontstaat die werkdynamiek al snel. En zo kunnen mensen er gaan zitten om te werken, een gesprek te voeren, of om even een pauze te nemen. En wanneer de ruimte zodanig fijn is, zul je al snel zien dat mensen er gewoon gaan zitten wat de reden ook is.

Wat wordt er geserveerd?

Een groot onderdeel van de kantine, is natuurlijk wat er geserveerd wordt in de kantine. Het is belangrijk dat je als bedrijf een breed assortiment aan producten aanbiedt. Iedereen heeft natuurlijk andere wensen maar er zijn ook diëten waar rekening mee gehouden dient te worden. Daarnaast wil je natuurlijk wel eens wat lekkers verschaffen, maar een gezond assortiment wordt over het algemeen meer gewaardeerd. Denk hier goed over na wanneer je de kantine klaarmaakt voor gebruik en zeker wanneer je met een extern bedrijf werkt voor de voedselvoorziening hiervan.

Slim omgaan met de ruimte

Hoe je de ruimte inricht en wat je precies serveert, dat is natuurlijk aan jou. Ieder bedrijf zal hier anders mee omgaan. Maar bedenk je wel dat slim met de ruimte omgaan een hele kunst is. Je hoeft de boel niet vol te zetten met alleen maar tafels, een bank hier en daar kan ook heel erg uitnodigend zijn. Daarnaast hoef je niet alles nieuw te kopen je kan tweedehands horeca statafels kopen, en dit geldt ook voor een kantinetafel. Op die manier richt je de ruimte efficiënt en mooi in zonder dat het meteen een rib uit het lijf van het bedrijf kost.

Geef een reactie