Badkamer trends dit jaar

Geplaatst door

Vroeger werd de badkamer vooral gezien als praktische ruimte om je handen te wassen, je tanden te poetsen en te douchen. Maar tegenwoordig wordt het ook gezien als een ruimte om te ontspannen en kan het de meest rustgevende plek in het huis zijn. Een plek waar je tot jezelf kan komen, zonder afleiding en zonder dat anderen je kunnen storen. De badkamer wordt steeds meer uitgebreid tot volwaardige wellness. Dit zien we ook steeds meer terug in de badkamer ontwerpen de afgelopen jaren. 

Badkamer thuis het nieuwe wellnesscentrum

Voor een relaxte spa dag hoef je tegenwoordig niet naar een drukbezochte wellnesscentrum. Dit kan tegenwoordig gewoon thuis. We hoeven er zo niet op uit om te ontspannen en we zijn helemaal alleen, zonder anderen om je heen. De badkamers dit jaar draait om rust en sereniteit. De badkamer wordt de centrale plek van het huis waar we ons na een drukke dag kunnen terugtrekken en tot rust kunnen komen. Een badkamer met stoomruimte of sauna zien we steeds vaker terug. Om het douchen nog aangenamer te maken wordt er tegenwoordig ook vaak gekozen voor een regendouche. Door de brede, warme en zachte stralen voelt de douche als een zachter zomerse stortbui. Wanneer je toch liever wilt liggen en ontspannen is een bad de ideale oplossing. Ook op het gebied van baden zijn verschillende opties en materialen mogelijk. Door een houten plank in de breedte van het bad te leggen kan dit zorgen voor extra comfort. Hier kan je een kop thee, geurkaars en boekensteun of laptop op zetten om zo nog beter te ontspannen en echt een moment voor jezelf te nemen. 

Luxe, aardse en natuurlijke materialen en kleuren 

Om nog meer de sfeer van rust en sereniteit te creëren in de badkamer wordt er vooral gebruik gemaakt van aardetinten. Tinten zoals bruin, zand, terracotta, beige en taupe zijn de trendkleuren voor de badkamer dit jaar. Deze basistinten in combinatie met natuurlijke materialen zorgen voor een rustige sfeer in de ruimte. Ook zien we steeds meer groen in de badkamer, meer planten worden in de badkamer neergezet voor een aardse look. Verder is er ook een trend in ontwikkeling, witte badkamer tegels met gekleurde voegen. Dit zorgt voor een uniek en verrassend effect. Waar het vorig jaar vooral ging om chroom en zwarte accenten, gaat het dit jaar om nikkel, goud, koper en grafiet accenten. Een combinatie van deze luxe ogende materialen met aardse kleuren en natuurlijke materialen, zoals natuursteen en houtsoorten zorgt er al snel voor een badkamer met een wellness gevoel.

Geef een reactie